Priser i: 
Extraljuskungen på svenska
Extraljuskungen in English

Oljefilter till bil och motorcykel

 

Motorolja och smörjmedel

Vi säljer smörjmedel från klassiska Gulf, kvalité från en av de marknadsledande tillverkarna av motorolja, hydraulolja, transmissionsolja, fett och sprayer samt smörjmedel till industrin och metallbearbetning m.m.

Här kan du söka efter rätt olja och filter till ditt fordon

Hitta rätt olja

Hitta rätt filter

Motorolja

Olja har flera viktiga uppgifter, den ska smörja och förhindra slitage, kyla, täta och transportera partiklar och föroreningar till filtret. Därför är det viktigt att också byta oljefilter vid oljebyte! Motorolja delas in i olika viskositetsklasser, tex. 5W/40. Den beteckningen talar om vilken viskositet (trögflutenhet) motoroljan har när den är kall (5W) och varm (40). Exempel: en 0W/30 är lättflytande både på kalla och varma sidan, motorn blir mer lättstartad även om det är mycket kallt och den drar mindre bränsle, 20W/50 är trögflytande både på kalla och varma sidan och rekommenderas inte vintertid.

Transmissionsolja

När man ska välja transmissionsolja måste man ta hänsyn till SAE-klassen och kvaliteten. En transmissionsolja väljer man beroende på hur de aktuella driftförhållandena och fordonstillverkarens rekommendationer ser ut. Kvalitetskraven ska alltid stämmas av mot fordonets instruktionsbok eller oljeproducentens rekommendationer. Dessa krav varierar från bilmärke till bilmärke och i en manuell växellåda kan det vara API GL-1, GL-4, GL-5, olja för automatväxellådor, motorolja eller specialolja. Växellådor i nyare bilar kräver normalt inga oljebyten, oljan bara fylls en enda gång och behåller sina egenskaper under hela växellådans livslängd. Också vid val av differentialolja ska man ta hänsyn till både SAE-klassningen och kvalitetskraven. En differentialolja med kvalitetsklass API GL-5 används nästan alltid till bakhjulsdriva bilar med separata hypoidväxlar.

Hydraulolja

En hydraulolja har många viktiga uppgifter i ett hydraulsystem. Den ska på ett effektivt sätt överföra kraft och energi från pumpen till cylindrar och motorer och smörja, täta samt kyla dessa. Hydrauloljan ska också skydda komponenter mot korrosion under både drift och lagring. Smuts är hydraulsystemets värsta fiende, den kan finnas med i komponenter från tillverkningen på grund av dålig rengöring eller komma via oljan vid tex. påfyllning av hydraulolja i systemet.Smuts och föroreningar skapas också inne i hydraulsystemet när det används. Det kan komma från slitage på komponenter och tätningar.

Vi kan motorolja och smörjmedel!
 FRI FRAKT
  ÖVER 995:-
1-2 DAGAR
LEVERANSTID PÅ LAGERVAROR
30 DAGAR ÖPPET KÖP
TESTA PRODUKTEN, FULL RETURRÄTT
RING OSS!   0226-769040
PERSONLIG SERVICE OCH BÄST SUPPORT

KONTAKT

Extraljuskungen
Industrigatan 10
77435 Avesta
0226-769040
Copyright © 2006-2018