Priser i: 
Extraljuskungen på svenska
Extraljuskungen på engelska

Xenon

Köp xenon på Extraljuskungen.se

Vi säljer det du behöver för att konvertera till xenon på halvljus, helljus, dimljus och extraljus. Om du har en bil med med xenonlampor monterat från fabrik så har vi utbyteslampor av alla modeller.

Vad är fördelen med Xenonljus?

Ljusflödet är 3 gånger högre med xenon jämfört med halogen vilket medför att ljusstrålen når längre och blir bredare beroende på reflektorns utformning och spridningsvinkel. Färgtemperaturen kan man styra genom val av olika Kelvin, 4300K och 6000K är vanligast. 4300K ger ett krämvitt ljus medans 6000K ger ett krittvitt ljus med en liten blå ton. Som en jämförelse ger en halogenlampa ett gult ljus och Kelvin ligger på 2500-3500K. Xenon med 6000K kan upplevas för vitt av personer med ålderssynthet, den framträder hos de flesta vid ca 40 års ålder. Xenon har en livslängd som vida överstiger en halogen, ca 400 timmar för en halogenlampa och ca 3000 timmar för xenon.

Xenonkonvertera halvljus och helljus

En konvertering till xenonljus är inte så mycket svårare än att byta en vanlig glödlampa, våra kit är av modellen "Plug-n-play" och en konvertering tar mellan 30 och 60 minuter. Du gör så att du monterar bort halogenlampan och sätter i xenonlampan i reflektorn, precis på samma sätt som vid ett byte av glödlampa. Du finner på xenonlampan fyra stycken kablar, två stycken har vanligtvis flatstift och ska anslutas till kontakten som tidigare satt på halogenlampan, i kablarnas andra ände sitter en oval kontakt som ansluts till ballasten. De andra två kablarna med varsin AMP-kontakt som kommer från xenonlampan kopplas samman med ballastens utgående kablar med motsvarande kontakter, konverteringen till xenon är klar! Det går inte att koppla fel eftersom det bara passar på ett sätt.

Xenonkonvertera extraljus

Det är på de flesta modeller av extraljus ganska enkelt att konvertera till xenon, det som kan bli nödvändigt att göra ibland är att fila upp hålet där lampan ska in då xenonlampan många gånger har en större diameter än en traditionell glödlampa. På xenonlampans kablar sitter två AMP-kontakter och en gummitätning, borra ett hål i lamphuset på 20-22mm, trä igenom kablarna och täta hålet genom att montera gummitätningen i hålet. Vid konvertering till xenon av NBB 225 behöver man inte göra något av detta. Köp lampan som heter D2, den passa direkt. Hålet är redan stort så att kontakterna kommer igenom och gummitätningen passar.

Xenon på nyare bilar med Canbus

Canbus är datorer som skickar olika typer av information och övervakar olika funktioner i moderna bilar, där ibland fordonsbelysningen. För att inte få felmeddelande så finns ballaster som är anpassade för bilar med Canbus
Bilar med Canbus.

Vi kan xenon!
 FRI FRAKT
  ÖVER 995:-
1-2 DAGAR
LEVERANSTID PÅ LAGERVAROR
30 DAGAR ÖPPET KÖP
TESTA PRODUKTEN, FULL RETURRÄTT
RING OSS!   0226-769040
PERSONLIG SERVICE OCH BÄST SUPPORT

KONTAKT

Extraljuskungen
Industrigatan 10
77435 Avesta
0226-769040
Copyright © 2006-2018